LUCA ontslaat docent na berichten over grensoverschrijdend gedrag

luca_school_of_arts_2022.png
© Google Maps
| LUCA School of Arts in de Paleizenstraat in Schaarbeek.
© Google Maps
| LUCA School of Arts in de Paleizenstraat in Schaarbeek.

De hogeschool LUCA School of Arts heeft de samenwerking met een docent beëindigd, nadat er berichten over hem waren verspreid die hem beschuldigden van grensoverschrijdend gedrag. De docent stond sinds begin vorige maand op non-actief. "Ondanks contacten met de vorige werkgever en de bronnen van de aantijgingen bekwam de hogeschool geen geruststellende duidelijkheid."

Begin vorige maand was er ongerustheid aan de LUCA School of Arts, omdat er berichten waren opgedoken waaruit zou blijken dat een docent een geschiedenis van grensoverschrijdend gedrag had bij zijn vorige werkgever, Kingston University in Londen.

LUCA nam toen contact op met Kingston University. "Volgens hen was er geen vuiltje aan de lucht," zei de LUCA-woordvoerder toen. De docent mocht tijdelijk geen les geven, terwijl de zaak onderzocht werd.

Vandaag laat de Schaarbeekse onderwijsinstelling weten dat ze de samenwerking met de docent heeft stopgezet. "Ondanks contacten met de vorige werkgever en bronnen van de aantijgingen, voor zover die LUCA bekend zijn, bekwam de hogeschool geen geruststellende duidelijkheid," klinkt het in een persbericht. "De nog prille samenwerking wordt ontbonden, waarmee LUCA School of Arts evenwel geen uitspraak doet over de gegrondheid van de aantijgingen."

"Indien LUCA tijdens de selectieprocedure reeds kennis zou hebben gehad van de aantijgingen, dan had de hogeschool eerst elke twijfel over de geschiktheid van de betrokkene als kandidaat-docent willen ophelderen. Bij onopgehelderde twijfel zou LUCA de betrokkene niet hebben aangeworven."

LUCA School of Arts geeft verder geen commentaar op de zaak. De ontslagen docent was er sinds september vorig jaar aan de slag.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?