Maandag acties bij Brusselse huisvuilophaling

© FM Brussel

Vanaf maandagochtend zijn er protestacties te verwachten bij Net Brussel, dat instaat voor de huisvuilophaling in de hoofdstad. Dat bevestigt de christelijke vakbond. De acties komen er uit protest tegen de hervormingen die begin dit jaar werden ingevoerd.

De vakbond vraagt dat de hervorming zou worden stilgelegd, in afwachting van een akkoord over gewijzigde uurroosters en van het arbeidsreglement. De vakbond wil zijn eis kracht bijzetten door de zaak aanhangig te maken voor de arbeidsrechtbank.

Maandag was er nog overleg, maar daar werd volgens de bonden geen vooruitgang geboekt. Het beloofde extra personeel om de tekorten tijdens vakantieperiodes en woensdagnamiddagen op te vangen, kon hen niet overtuigen.

"De directie en het kabinet van staatssecretaris Fadila Laanan (PS) houden vast aan de hervorming, om geen gezichtsverlies te lijden bij het publiek", aldus Patrice De Brandt van CSC. Volgens hem is het werk voor de huisvuilophalers overdag zwaarder dan 's nachts, en liggen de straten van Brussel er sinds de hervorming vuiler bij.

De directie wil extra personeel aanwerven, maar er is nu al een plaatstekort in de lokalen van Net Brussel, hekelt de vakbondsman.

Maandagochtend wordt een stakingsaanzegging geactiveerd, bevestigt Michel Piersoul van de liberale bond. Op 27 maart staat nieuw overleg gepland, maar daar gelooft Piersoul niet in.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?