Machtigste bewoner Beenhouwersstraat vermoord

De eigenaar van tal van gebouwen in de Brusselse Beenhouwersstraat is vermoord teruggevonden in zijn flat. De man werd neergestoken met een mes. Een motief voor de moord is er nog niet.

Agenten vonden het lichaam van de 74-jarige Denis Debouvrie terug achter een kast in zijn appartement boven restaurant La Vieille Ville. De man was neergestoken met een mes en zijn appartement leek doorzocht te zijn. Waarschijnlijk was Debouvrie al enkele dagen dood toen zijn lichaam gevonden werd. Een medewerker had de politie verwittigd omdat hij al een tijd niets meer van Debouvrie gehoord had.

Debouvrie was een bekend figuur in Brussel. Hij bezat 5 restaurants en een tiental huizen in het Îlot Sacré. Hij was ook de man achter Jeanneke Pis, het zusterbeeldje van Manneken Pis.

De politie heeft de beelden van de beveiligingscamera's in beslag genomen. Debouvrie had vijanden in de restaurantwijk en circuleerde ook in het homoseksuele milieu. Velen wisten dat Debouvrie rijk was, en mogelijk is een ontmoeting slecht afgelopen. Een spoor of motief voor de moord is er echter nog niet, daarom houdt de politie alle mogelijke pistes open.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?