Macron enthousiast over ondernemerszin jongeren in Molenbeek

© Facebook Molengeek

De Franse president bezocht op dinsdagochtend de gedeelde werkplaats SMart/La Vallée in Sint-Jans-Molenbeek. Daar ontmoette hij verschillende mensen uit het sociale, culturele en economische leven in Sint-Jans-Molenbeek. “Deze initiatieven zijn geweldig.”

Macron en zijn vrouw, in gezelschap van koning Filip en koningin Mathilde, maakten er kennis met verschillende initiatieven uit Molenbeek, zoals onder andere MolenGeek, ToekomstATELIERdelAvenir en Art2Work, een vzw die jonge Brusselaars begeleidt in hun zoektocht naar een job.

Ter gelegenheid van het bezoek werd bovendien een rondetafelgesprek georganiseerd waarbij verschillende ondernemers van La Vallée toonden hoe ze jongeren begeleiden in het realiseren van hun dromen.

President Emmanuel Macron toonde zich bijzonder enthousiast over de verschillende opleidingen die er aangeboden werden. “Het is niet omdat we in een bepaald deel van een land geboren zijn, dat we het recht niet hebben om een eigen project te hebben,” aldus de president. “Het is geweldig hoe de toegang tot een eigen project hier gecreëerd wordt.”

Het enthousiasme van de president ontging ook Sofie Foets, oprichtster van TADA, niet. "De manier waarop het echtpaar zich opstelde, was heel bijzonder," vertelt Foets aan BRUZZ. "Ze waren erg toegankelijk en open. Ze hebben ons echt een hart onder de riem gestopt," aldus Foets.

Aanslagen

In navolging van de aanslagen zei de president dat het ergste wat zou kunnen gebeuren, is dat Molenbeek steeds gelijkgesteld zou worden met 'slechte gebeurtenissen'. "Dat is niet eerlijk," aldus Macron. "Want zij die hier vandaag leven, hebben niets te maken met wat in het verleden is gebeurd."

Nadien kregen de president en zijn gevolg nog de kans om samen te zitten met enkele actoren van plaatselijke verenigingen. Dat gebeurde in een ruimte waar portretten van inwoners van de gemeente werden gepresenteerd door het Huis van Culturen en Sociale Samenhang van Sint-Jans-Molenbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?