Makelaar van voetballer Kevin De Bruyne aangehouden door onderzoeksrechter

© Photonews
| Patrick De Koster, de makelaar van onder meer Kevin De Bruyne.

Brusselaar Patrick De Koster (55), de makelaar van Kevin De Bruyne, die donderdag werd opgepakt en urenlang werd ondervraagd, verscheen na een nachtje in de cel vrijdagmiddag voor de onderzoekrechter. Die heeft nu ook beslist om hem aan te houden.

Het onderzoek van onderzoeksrechter en fraudejager Michel Claise naar De Koster werd opgestart in 2019, en is het gevolg van een klacht van Herwig De Bruyne, de vader van de 29-jarige Rode Duivel. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Een financieel dispuut ligt aan de basis van die klacht.

Het zou om feiten gaan die dateren uit de jaren 2013 en 2014, toen De Bruyne bij het Duitse Wolfsburg speelde. Het parket zou nog toelichting geven, maar intussen krijgt De Koster al te horen dat hij is aangehouden.

Dat betekent dat hij in de cel blijft en dat hij nog verder kan worden ondervraagd. De zaak is opmerkelijk, schrijft Het Nieuwsblad nog, omdat De Koster en vader De Bruyne in die periode goed bevriend waren met elkaar. Woensdag verschijnt De Koster voor de raadkamer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?