Het politieteam van politiezone Brussel-West (Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Jette, Sint-Agathe Berchem, Ganshoren) wilde een autobestuurder controleren, maar hij verzette zich en ging de agenten te lijf met een autokrik.

Man die vijf politiemensen verwondde krijgt enkelband

© Chris Verhaeghe
22/09/2021
Updated: 22/09/2021 11.45u

Karim K., de man die afgelopen maandag in Sint-Jans-Molenbeek verschillende politiemensen te lijf is gegaan met een autokrik, moet niet naar de cel. De verdachte is verschenen voor de onderzoeksrechter, die hem in verdenking stelde en onder aanhoudingsmandaat plaatste onder de modaliteit van elektronisch toezicht, dat is vernomen bij het Brusselse parket. Dat wil zeggen dat de man zijn voorhechtenis thuis mag uitzitten.

Maandagvoormiddag aan de Gentsesteenweg in Molenbeek wilden drie agenten een autobestuurder controleren die fout geparkeerd stond. Nadat de boorddocumenten niet in orde bleken te zijn, weigerde de bestuurder alle medewerking en viel hij de agenten met een autokrik aan.

In totaal waren vijf agenten arbeidsongeschikt na het incident: drie werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, een agent verloor het bewustzijn door een val op haar hoofd en nog twee andere agenten liepen lichte verwondingen op.

Dinsdag heeft het parket van Brussel een onderzoeksrechter gevorderd en die heeft nu beslist om de dader onder elektronisch toezicht te plaatsen. De Brusselse raadkamer moet zich nu binnen de vijf dagen uitspreken over de bevestiging van die voorlopige hechtenis.

"Het onderzoek naar de feiten loopt nu verder", zegt het Brusselse parket. "Daarbij zullen onder meer de beelden van bewakingscamera's uit de buurt geanalyseerd worden."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni