| Hoe de Bulgaar Iskren Yordanov (36) op het terrein van de Chinese ambassade terechtkwam, is niet duidelijk.

Man dood aangetroffen voor Chinese ambassade in Brussel

GR
26/09/2019

Het parket heeft een bizar overlijden op de parking van de Chinese ambassade in Brussel onderzocht. Daar werd een Bulgaarse man (36) dood aangetroffen. Over de omstandigheden is nog weinig geweten. De moeder van het slachtoffer roept op de website van Het Laatste Nieuws uit dat het onmogelijk om zelfmoord kan gaan.

“Ik ben 100 procent zeker dat dit niet kan”, zegt de vrouw aan Het Laatste Nieuws en in een Facebookpost die al meer dan 6.500 keer gedeeld is. Ze roept op de post verder te delen in de hoop antwoorden te vinden op de vragen die ze heeft over de dood van haar zoon.

Politie overtuigd van zelfdoding

Volgens het Brusselse parket is het nochtans duidelijk. “Zelfdoding”, zegt een woordvoerder. “Het labo is ter plaatse geweest, net als een wetsdokter. Er zijn camerabeelden. Het onderzoek is afgesloten. De zaak is geseponeerd.”

Hoe de man op het terrein van de Chinese ambassade terechtkwam, is niet duidelijk. “Ik heb er geen idee van”, zegt de woordvoerder. “Vraag het aan de politie.” De korpschef van de politiezone Montgomery, bevoegd voor de gemeente waarin de ambassade ligt, wil niets zeggen. “Over wat in de ambassade gebeurt, mogen we niet communiceren.”

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Chinese ambassade , verdacht overlijden

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni