Politiekantoor Zone West aan de Sint-Mariastraat in Sint-Jans-Molenbeek

| De man wordt nu verhoord in het politiekantoor in de Sint-Mariastraat in Molenbeek.

Man met mes was 'op zoek naar joden'

GR
© BRUZZ
09/10/2019
Updated: 10/10/2019 11.56u

De politiezone Brussel-West heeft woensdag een man aangehouden die op straat wandelde met een mes. Verschillende buurtbewoners vreesden dat hij een naburige school zou binnenstappen, maar dat bleek vals alarm. De man reageerde niet meteen op de bevelen van de politie om zijn mes te laten vallen, maar deed dat uiteindelijk toch. Daarna is hij voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

De politiezone Brussel-West kreeg op de middag verschillende oproepen binnen van een man die in Koekelberg gewapend met een mes richting een school liep. Sommige mensen spraken zelfs van een sabel, zo staat te lezen op de website van RTL.

“We onderzoeken wat de motieven van de verdachte kunnen zijn geweest”, aldus het parket. “Bij aankomst van de politie is de man gevlucht”, zegt Stéphanie Lagasse. “Hij kon enkele straten verder in Sint-Jans-Molenbeek worden opgepakt. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van poging tot doodslag en vraagt zijn aanhouding.”

Wat de man precies bezielde, is niet duidelijk. Het parket kan ook niet bevestigen dat hij het gemunt had op joden, zoals getuigen beweren. “Mogelijk heeft hij dat gezegd, maar verder onderzoek moet dat nog bevestigen”, aldus Lagasse. “Ook zijn motieven zijn nog niet duidelijk.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Koekelberg, Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving, Politiezone Brussel-West, man met mes

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni