Man opgepakt voor zedenfeiten tijdens klimaatbetoging

© Toon Hendrikx
| Tijdens de klimaatbetoging is een man opgepakt voor zedenfeiten.
Updated: 01-02-2019 - 17:32

Er is donderdag een man opgepakt, die tijdens de klimaatbetoging foto’s zou hebben genomen onder de rokken van minstens 12 minderjarige meisjes.

Op 31 januari 2019 hebben politiemensen in burger van de lokale politie Brussel Noord, die de mars mee begeleidden, de man opgemerkt.

Hun aandacht werd getrokken door een man die verschillende jonge meisjes benaderde. Hij observeerde hen en filmde hen terwijl hij ongepaste seksuele gedragingen stelde, zoals heupbewegingen, ten aanzien van deze meisjes . Hij werd op heterdaad betrapt en gearresteerd.

Het parket van Brussel is meteen een onderzoek gestart naar feiten van aanranding van de eerbaarheid ten aanzien van minderjarigen. De verdachte werd van zijn vrijheid beroofd en ter beschikking gesteld van de Procureur des Konings.

Bij de huiszoeking bij de verdachte werden verschillende gsm’s en computers in beslag genomen die mogelijks ook beelden met een seksueel karakter bevatten. Later vandaag zal het parket een beslissing nemen over het verder gevolg dat aan het dossier van B.H. gegeven zal worden.

Man zelf ontkent alles

"Mijn cliënt weerlegt alle beschuldigingen" zegt zijn advocate Caroline Dumoulin. De verdachte, B.H. geboren in 1975, werd door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden die drie maanden gelden. De verdachte wordt verboden om gedurende die periode van drie maanden naar betogingen of marsen te gaan.

"Mijn cliënt betwist wat hem verweten wordt. Hij is getrouw, huisvader en hij werkt", verklaart advocate Dumoulin aan Belga. Die verduidelijkt dat haar cliënt een verklaring heeft voor zijn aanwezigheid op de mars van de klimaatspijbelaars en stelt dat er geen sprake was van masturbatie of enige benadering van jonge meisjes.

De verdachte heeft nog geen strafblad en geen eerdere veroordelingen. Hij wordt nu beschuldigd van zedenfeiten tegenover minderjarigen jonger dan 16 jaar en minderjarigen ouder dan 16 jaar.

Er zijn nog geen slachtoffers van de verdachte geïdentificeerd. Dat zal het voorwerp uitmaken van verder onderzoek. De geïdentificeerde slachtoffers zullen verwittigd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?