Man veilig van triomfboog Jubelpark gehaald

© Guillaume Alvarez via Twitter
| De man zit bovenop de triomfboog
Updated: 22-01-2020 - 08:52

De man die dinsdagavond de triomfboog in het Jubelpark beklom, is dinsdagnacht door de hulpdiensten naar beneden gehaald. De man werd naar het ziekenhuis gebracht maar over de precieze omstandigheden is nog geen duidelijkheid.

"Het was omstreeks 1.45 uur dat de hulpdiensten de man naar beneden haalden", zegt Ilse Van de Keere, woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad - Elsene aan BRUZZ. "Waarna de man naar het ziekenhuis werd gebracht."

Over de precieze reden waarom de man naar het ziekenhuis moest - onderkoeling of nog iets anders - kon Van de Keere niks kwijt. “Het gaat om iemand die gekend was voor psychische problemen en met een depressie kampte", klinkt het bij het parket. "Hij werd in het kader van een Nixon-procedure gedwongen opgenomen in het ziekenhuis.”

De man beklom dinsdagavond de triomfboog. De brandweer en de politie hadden een veiligheidsperimeter ingesteld. Waarom hij dat gedaan heeft, is onduidelijk. "We slagen er niet in om met hem in contact te komen", klonk het dinsdagavond bij de betrokken politiezone. Die liet een team van de brandweer Brussel, dat getraind is in klimtechnieken, aanrukken om de man naar beneden te halen.

aze
© Guillaume Alvarez

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?