Manifestanten tonen in Brussel solidariteit met doden in Gaza

© Sander Barrez / Twitter
| Manifestanten voor het centraal station.

Na een oproep van solidariteitsbeweging Intal hebben een honderdtal mensen donderdag voor de ingang van Brussel-Centraal betoogd. Met achttien luide knallen toonden ze hun solidariteit met de achttien Palestijnen die op 30 maart na een vreedzame mars werden doodgeschoten door het Israëlische leger.

De incidenten op 30 maart vonden plaats tijdens een betoging voor het recht van Palestijnse vluchtelingen en hun nakomelingen om naar huis terug te keren in wat vandaag Israël is. Het Israëlische leger zag in de "Grote Mars van de Terugkeer" een reële dreiging en zo kwam het tot een confrontatie met de 20.000 betogers.

De initiatiefnemers van solidariteitsgroep Intal willen benadrukken dat hun actie losstaat van de radicaal-islamitische beweging Hamas. "De oproep tot actie kwam vanuit een breed Palestijns middenveld", laat Julie Steendam van Intal weten. "De slachtoffers zijn burgers die werden neergeschoten door sluipschutters die zich op enkele honderden meters van de betogers bevonden en dat vanop een veilige positie achter een beveiligingshek."

De manifestanten eisen dat de Palestijnen bevrijd worden en willen dat de Europese regeringsleiders een boycot uitroepen tegen Israël door de internationale samenwerkingsakkoorden stop te zetten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?