'Manneke Pis 's werelds meest teleurstellende attractie'

'Is het dat maar?' U kent de reactie van toeristen voor Brussels bekendste beeldje wel. De Australische reisjournalist Ben Groundwater verkiest het Manneke nu ook tot 's werelds meest teleurstellende nationale attractie. [4 reacties]

In zijn blog bij de Sydney Morning Herald stelde de Australische journalist en auteur Ben Groundwater een lijst op van de grootste teleurstellingen die hij op zijn wereldreizen tegenkwam. In de categorie 'meest teleurstellende nationale attractie' staat ... Manneke Pis.

Groundwater is niet onder de indruk van het kleine bronzen beeldje. "Een klein jongetje dat plast? Laten we op café gaan!"

Nog in het overzicht
- de slechtste luchthaven: Londen Gatwick: hel op aarde
- de slechtste maaltijd: haggis in Edingburgh
- de slechtste wc: op de trein in Vietnam, een soort gat in de vloer
- het slechtste hotel: Millhouse in Buenos Aires

Reactie Orde van de Vrienden van Manneke Pis

Edmond Vandenhoute is voorzitter van de Orde van de Vrienden van Manneke Pis, en kan de reactie van Ben Groudwater wel begrijpen. "Het beeldje werd door Duquesnoy ontworpen in 1619, en toen golden er heel wat bijzondere regels. Naaktbeeldjes voor publieke locaties mochten niet groter zijn dan 55 centimeter, anders was het pornografie," zegt hij aan Het Nieuwsblad.

"Heel wat toeristen zijn teleurgesteld als ze het beeldje zien, behalve die uit Japan. In het station van Tokio staat namelijk een exacte kopie van Manneke Pis," aldus Vandenhoute.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?