Manneken Pis steunt LGBTQI+-gemeenschap met nieuw queer kostuum

© Belga
| Met de gloednieuwe outfit viert Manneken Pis de start van het Brusselse queer kunstfestival Q.ARTz.

Manneken Pis heeft donderdag een gloednieuwe outfit aangetrokken om de start van het Brusselse queer kunstfestival Q.ARTz te vieren. Het festival loopt van 18 tot 26 september. Met zijn queer kostuum vraagt het bekende plassende mannetje aandacht voor de rechten van de LGBTQI+-gemeenschap.

Een opvallende roze stekelende hanenkam, een vestje met zwart-witte strepen en een roze strik, plus ook nog een roze broek. Manneken Pis ziet er vandaag heel blits uit. Het kostuum werd ontworpen door Matteo Neri-Lindfors, beter bekend als de Brusselse designer Lion ascendant Connasse. De outfit is een reactie op spot en op het weigeren van opgelegde normen in de maatschappij.

"Mijn universum is gebouwd op de romantische en punkinvloeden van mijn moeder, de theaterwereld van mijn vader en mijn persoonlijke fascinatie voor esoterie. Het is de combinatie van al deze elementen die je terugvindt in Manneken Pis zijn Q.ARTz-outfit," legt ontwerper Lion ascendant Connasse uit.

Het Q.ARTz Festival, georganiseerd door de mensen van The Belgian Pride, werd in het leven geroepen om de diversiteit, creativiteit en expressie van queer artiesten een platform te geven. Met tentoonstellingen, theatervoorstellingen, workshops, films en feestjes wil Q.Artz Festival bruggen vormen op cultureel en maatschappelijk niveau.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?