Het Brusselse gemeenteraadslid Mary Nagy verlaat Ecolo. Dat kondigt ze woensdag zelf aan. Eerder verloor ze haar functie als fractieleider in de gemeenteraad, nadat ze in de pers kritiek uitte op het toenemende belang van religie in de partijstandpunten.

Het botert al even niet meer tussen Marie Nagy en Ecolo. In mei kreeg ze geen plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, nadat de algemene vergadering eerder een motie van wantrouwen tegen haar stemde, waardoor ze fractieleider af was.

Eind maart vroegen een aantal leden aan de ledencommissie, de bevoegde instantie van de partij, om Nagy uit te sluiten. De ledencommissie besliste om Nagy zes maanden te schorsen uit de lokale afdeling. Ze mocht wel lid blijven van Ecolo. Ze stapt nu echter zelf uit de partij.

“Meer dan twee maand na de vraag van de algemene vergadering van Ecolo Stad Brussel om mij uit te sluiten, stel ik met voldoening vast dat de ledencommissie na onderzoek geen reden heeft gevonden om dat te doen. Ze vond ook geen enkel element dat mijn trouw aan de idealen en de ecologische, politieke strijd, of de kwaliteit van mijn werk in vraag stellen.”

“Gehecht aan de waarden van een ecologisch project, gebaseerd op respect, uitwisseling, dialoog en debat, stel ik vast dat het kleineren en uitsluiten van mensen binnen Ecolo de overhand hebben bij het beheren van deze polemiek.”

Marie Nagy bevestigt dat ze in de toekomst “alle burgers van Brussel” zal vertegenwoordigen, en dat ze verder de waarden zal verdedigen die haar lief zijn, te weten “solidariteit, sociale rechtvaardigheid, de ecologische strijd en het principe van neutrale publieke instituties.”

Nagy is als sinds 1982 lid van Ecolo en was jarenlang parlementslid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni