| De Marokkaanse en Belgische voetbalbondscoachen, Walid Regragui en Roberto Martinez.

Marokkaanse bondscoach veroordeelt rellen en vraagt om respect

© Belga
30/11/2022

De Marokkaanse voetbalbondscoach Walid Regragui heeft de rellen in Brussel en andere Europese steden, na de 2-0 zege tegen de Rode Duivels, veroordeeld. "Het is heel moeilijk om te zien dat mensen zich zo gedragen. Je moet respect tonen voor het land waar je geboren bent", zei hij tijdens een persconferentie voorafgaand aan de beslissende groepswedstrijd tegen Canada.

"Ik denk niet dat de relschoppers echte Marokkaanse mensen zijn. Marokkaanse mensen hebben meer respect. In onze cultuur moet je iedereen respecteren", aldus Regragui.

'Respect tonen voor iedereen'

Marokko heeft na twee wedstrijden vier punten in groep F en is donderdag bij een gelijkspel of overwinning op het al uitgeschakelde Canada zeker van een plek in de achtste finales. Opnieuw wordt dan voor rellen gevreesd. Regragui hoopt dat die uitblijven. "Je kunt blij zijn en feestvieren, maar je moet respect tonen voor iedereen. Ik hoop dat iedereen donderdag geniet en dat we na afloop met zijn allen dansen en huilen. Niet huilen van verdriet, maar huilen omdat we bij de laatste zestien zitten."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni