Marollenlift doet het weer

© Nico Cardone

De liften die het Poelaertplein met de Marollen verbinden werken weer sinds 14 uur woensdagmiddag. Ze raakten dinsdagavond rond 19 uur defect, mogelijk vanwege vandalisme en het slechte weer.

De liften weigerden dinsdagavond allebei dienst. Beheerder MIVB stuurde een reparatieploeg, en die herstelde de liften woensdag weer.

"Bij één lift was er een probleem met de deuren", zegt woordvoerder Guy Sablon van de MIVB. "Dat gebeurt redelijk vaak en is in 90 procent van de gevallen oorzaak van vandalisme." Omdat de liftdeuren erg gevoelig zijn voor defecten had de eigenaar, het Brussels Gewest, sowieso binnen een paar weken al een verandering van het systeem gepland.

Wat er precies aan de hand was met de tweede lift, weet de MIVB nog niet. "Een mogelijke hypothese is dat de overvloedige regenval van gisteravond ertoe geleid heeft dat er water in het liftmechanisme is gesijpeld", zegt woordvoerder Guy Sablon van de MIVB.

"Daarnaast is ook slijtage mogelijk, de liften worden heel veel gebruikt." 

Het aantal pannes van de liften neemt op zich wel af, meldt de MIVB aan brusselnieuws.be. In 2011 waren er 246 pannes, in 2012 waren dat er 202 en in 2013 150.

Het aantal gebruikers nam daarentegen sterk toe. In 2011 waren ze met 1,6 miljoen, in 2012 met 1,66 miljoen. In 2013 gebruikten 1,84 miljoen mensen de Poelaertliften. De liften zijn een belangrijke schakel voor fietsers en voetgangers tussen de boven- en benedenstad, en zijn ook een belangrijke toeristische trekpleister. 

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?