Mary pleit vrijspraak wegens procedurefout

© PhotoNews
| Het was deze morgen afwachten of Sven Mary zijn cliënt Salah Abdeslam nog zou verdedigen. Die had aangegeven niet meer op zijn proces te willen verschijnen. Maar Mary gooit de handdoek niet in de ring en pleit deze namiddag verder.
Updated: 08-02-2018 - 15:28

Meester Sven Mary heeft op het proces van zijn cliënt Salah Abdeslam een procedurefout gepleit. Hij wil dat de procedure 'niet ontvankelijk' wordt verklaard omwille van een fout in verband met de taalwetgeving. Hij vraagt daarbij de vrijspraak.

Het federaal parket zou bij de aanstelling van een onderzoeksrechter die gespecialiseerd is in terrorismezaken de man enkel in het Frans op de hoogte hebben gebracht. Alleen is de deken van de onderzoeksrechter Nederlandstalig.

Die zou daarop de beslissing hebben genomen om een Franstalige gespecialiseerde onderzoeksrechter aan te duiden. Dat is volgens Mary in strijd met de wetgeving op het taalgebruik in gerechtszaken en brengt dus de onontvankelijkheid van de strafvordering met zich mee.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?