Match Rode Duivels bijna afgelast door terreurdreiging

© Julien Rongier via Twitter

De oefenwedstrijd van De Rode Duivels tegen Japan in het Jan Breydelstadion in Brugge werd bijna afgeblazen door een "geloofwaardige" tip over een mogelijke aanslag. Die tip zou de Brugse politie van hun Brusselse collega's hebben gekregen. Het OCAD voerde een dreigingsanalyse uit, pas tijdens de match werd duidelijk dat er geen concrete dreiging was.

Volgens Het Laatste Nieuws kwam de tip over een mogelijke aanslag van de Brusselse politie. De match werd niet afgeblazen, maar het OCAD voerde wel een dringende dreigingsanalyse uit. In de tussentijd werd er besloten de toegangscontroles naar het Jan Breydelstadion te verscherpen.

"Dit gebeurde door gebruik van metaaldetectoren en explosievenhonden bij de fouilleringen van supporters. Gewapende politiemensen hadden op verschillende plaatsen post gevat", zegt hoofdcommissaris Dirk Van Nuffel van de Brugse politie in De Standaard.

Door de verscherpte controles konden wel heel wat supporters pas na de aftrap het stadion binnen. Pas na een halfuur waren alle supporters het stadion binnen, en pas tijdens de wedstrijd kwam het geruststellend resultaat van het OCAD binnen, aldus Van Nuffel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Leraar in Laken aangevallen door leerling

samenleving 1518096645

Nieuws uit Brussel in je mailbox?