De laatste agressie vond plaats op 9 februari 2023 en betrof ernstige verbale agressie en bedreigingen tegen het personeel van het Recypark Humaniteit.

Meer agressie in containerpark: Net Brussel vraagt respect voor personeel

JDK
13/02/2023

Het personeel van de Recyparken, onder beheer van Net Brussel, wordt steeds vaker geconfronteerd met agressie. Net Brussel veroordeelt het gedrag en roept op tot meer respect voor de werknemers. Het laatste voorval dateert van 9 februari op het Recypark Humaniteit in Vorst, waar een personeelslid slachtoffer werd van verbale agressie en bedreigingen.

In 2022 registreerde Net Brussel zo’n 47 gevallen van agressie tegen personeelsleden in de Recyparken. De agressie neemt verschillende vormen aan: morele of seksuele intimidatie en psychologische of fysieke agressie. Meestal zijn het mensen die zich niet willen houden aan de reglementen van de recyclageparken.

Sinds enkele jaren neemt Net Brussel dan ook maatregelen om de veiligheid voor het personeel te garanderen. Zo zijn alle Recyparken uigerust met videobewakingscamera’s en worden in sommige vestigingen zelfs bewakingsagenten ingezet. Er is ook een opleidingsprogramma opgesteld dat het personeel moet helpen omgaan met agressie en intimidatie.

“De voorvallen beïnvloeden de werking van de sites enorm”, klinkt het bij Net Brussel. Zo wordt de politie systematisch betrokken bij voorvallen en dat kan een sluiting van het Recypark tot gevolg hebben. Ook werkonderbrekingen bij het personeel komen vaker voor en bemoeilijken de werkzaamheden.

In hun persbericht hamert Net Brussel op het nodige respect voor het personeel. Ze willen de Brusselaars er ook aan herinneren dat elke overtreden vervolgd kan worden. Naargelang de aard, kan dat gaan van uitsluiting uit de recyclageparken, tot boetes en/of gerechtelijke vervolging.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni