Meer bezoekers voor zorgzoeker.be

Zorgzoeker.be, de website die een overzicht biedt van de Nederlandskundige zorgverleners in Brussel en de Vlaamse Rand, doet het goed. Het aantal unieke bezoekers steeg van 60.665 in 2009 naar 70.412 in 2010, een stijging van meer dan 16 procent.

De eerste cijfers van 2011 bevestigen die positieve evolutie. In vergelijking met de eerste 5 maanden van 2010 vonden tussen januari en mei 2011 zo'n 6,7 procent meer bezoekers hun weg naar de site. Dat vernam Vlaams parlementslid Paul Delva (CD&V) toen hij over Zorgzoeker een vraag stelde aan minister voor Gelijke Kansen Pascal Smet (sp.a).

Op Zorgzoeker.be kunnen Nederlandstalige patiƫnten een Nederlandskundige hulpverlener zoeken in Brussel en de Rand. De site is een gezamenlijk initiatief van de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Om de databank van Zorgzoeker te vervolledigen, werden alle dertien acute ziekenhuizen in Brussel gevraagd om mee te werken. Vijf van hen zijn daar al op ingegaan.

De positieve resultaten wijzen erop dat de strategie om Zorgzoeker verder bekend te maken, goed werkt. Ook daarop wordt verder ingezet. Zorgzoeker zal dit jaar aanwezig zijn op evenementen voor zorgverleners uit Brussel en de Rand. Er is ook een extra medewerker aangeworven om de service te verbeteren en om promotie te voeren. De advertentiecampagne op zoekmachine Google wordt eveneens verdergezet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?