Meer dan 1.000 Brusselaars ontdekken het Nederlands via bruisend taalfeest

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 24 november 2022

In de Brusselse Beursschouwburg heeft Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle (CD&V) donderdagochtend de aftrap gegeven voor de derde editie van het taalfeest Allez:NL van het Huis van het Nederlands Brussel. Meer dan 1.000 deelnemers trekken de stad rond en nemen deel aan 70 activiteiten waarbij Nederlands op een originele manier wordt gebruikt.

Allez:NL is een dag voor iedereen die Nederlands wil leren. De deelnemers beginnen de dag met een ontbijt in de Beursschouwburg en nadien verspreiden ze zich over al de instellingen die deelnemen, een vijftigtal.

Activiteiten

Op het programma staan onder meer een initiatie tot klimmen, een cursus djembé spelen, pannenkoeken en Brusselse wafels bakken, graffiti spuiten of radio maken. "Allez:NL is het jaarlijkse feest voor iedereen die in onze hoofdstad Nederlands leert. Een dag waarop het Nederlands gevierd wordt als verbindingstaal en mensen ons rijk Nederlandstalig netwerk in al haar kleuren en kracht kunnen ontdekken", vertelt minister Dalle, die de aftrap gaf.

Het Huis van het Nederlands Brussel organiseerde Allez:NL al in 2018 en 2019 en na een corona-onderbreking is dit nu de derde editie.

"Wij organiseren Allez:NL om Nederlands oefenen aan te moedigen en drempels weg te nemen. Cursisten ontdekken het Nederlandstalig netwerk in Brussel en maken verbinding met elkaar", vertelt Patrick Manghelinckx, directeur van het Huis van het Nederlands Brussel.

Ook radiopresentator Bram geeft een workshop in het kader van Allez:NL. Hij leert een groep jongeren hoe ze een radiobericht moeten schrijven.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?