Meer dan 10.000 werkzoekenden op talenplatform Actiris

© Jerry Bunkers

Bijna 11.000 werkzoekenden schreven zich al in op Brulingua, het online platform van Actiris. Ze brachten er samen 36.000 uur op door. De helft van de ingeschrevenen leert Nederlands.

Actiris lanceerde het platform zeven maanden geleden. Werkzoekenden kunnen zich inschrijven op Brulingua en er hun taalvaardigheid oefenen. Een beperkte taalkennis is voor veel werklozen immers een belangrijk struikelblok in de zoektocht naar werk.

De 10.927 ingeschreven werkzoekenden spendeerden ondertussen 36.064 uren op de website. De helft van hen gebruikt het platform om Nederlands te leren, 28 procent kiest voor Engels, 20 procent voor Frans en 2 procent voor Duits. De gebruikers kunnen onder andere leren over de actualiteit in de streek van de doeltaal, die wekelijks een update krijgt.

“Wij willen dit platform binnenkort ook voor andere groepen openstellen, te beginnen met de leerlingen en leerkrachten van Brusselse scholen, beschikbaar maken", zegt uittredend minister van Tewerkstelling Céline Fremault (CDH).

 

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?