© Grand Hospice

Meer dan 150 reacties op projectoproep voor het Grand Hospice

CD
© BRUZZ
13/12/2021

Grand Hospice, de tijdelijke bezetting van de Pacheco-site, heeft meer dan 150 reacties ontvangen op de projectoproep om de vrijstaande ruimtes van de gebouwen te benutten.

In afwachting van de grote renovatie die nodig is om een complex van wooneenheden en gemeenschapsdiensten te creëren, heeft het Brusselse OCMW beslist het Hospice Pacheco ter beschikking te stellen voor een vernieuwend project met een sterke sociale en culturele oriëntatie. Het doel van de tijdelijke bezetting is om verschillende complementaire activiteiten te bundelen, een bemiddelings- en opvangcentrum voor de buurt aan te bieden en sociale innovatie te demonstreren.

Er werden meer dan 150 aanvragen ingediend die zullen worden geanalyseerd. In december dit jaar zullen de eerste geselecteerde projecten hun intrek kunnen nemen. De projecten zullen zich bij belangrijke actoren van de wijk voegen die al hun activiteiten op de site hebben gevestigd: Jeugdhuis Chicago Maison de Jeunes, Comité Alhambra, Chicago back en LD³ - Het Anker.

"Door een collectieve dynamiek te garanderen, is het Pacheco Instituut nu klaar om een kruispunt van activiteiten, ontmoetingen en onthaal voor de burgers te worden, een kweekvijver voor initiatieven en actoren uit de sociale en culturele wereld ten voordele van alle Brusselaars," zegt Khalid Zian, voorzitter van het OCMW van de Stad Brussel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie