| Slachtoffervereniging Life4Brussels betoogt in Brussel voor een nationaal garantiefonds, dat meteen hulp en uitkeringen biedt.

Meer dan helft slachtoffers aanslagen heeft invaliditeit boven 10 procent

© Belga
21/03/2019

Voor 55 procent van de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart 2016 op Brussels Airport en in het metrostation Maalbeek is een invaliditeitspercentage van boven de 10 procent voorgesteld. Dat heeft de Gerechtelijk-Geneeskundige Dienst (GGD) bij de FOD Volksgezondheid berekend.

Een slachtoffer met een invaliditeitspercentage boven de 10 procent kan een herstelpensioen ontvangen. Medische, paramedische, farmaceutische en hospitalisatiekosten, orthopedische toestellen en protheses kunnen ook terugbetaald worden.

De GGD maakt zijn advies over aan de Federale Pensioendienst. Die neemt de definitieve toekenning van het invaliditeitspercentage voor zijn rekening en kan naast het medisch verslag van de GGD nog andere elementen in rekening nemen.

De GGD ontving de dossiers van 502 slachtoffers van de aanslagen van 22 maart 2016. Voor 420 werd een invaliditeitspercentage berekend. De meerderheid van de slachtoffers ging akkoord met het invaliditeitspercentage dat hen werd toegekend. Vijf procent tekende beroep aan bij de Federale Pensioendienst en twee procent bij de Arbeidsrechtbank.

De GGD bestaat uit artsen-experten die gespecialiseerd zijn in de evaluatie van lichamelijke schade en van de gevolgen gerelateerd aan post-traumatische stress.

Aanslagen Brussel 2016

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie. Op 12 september ging het proces, dat 9 maanden zal duren, van start in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Aanslagen Brussel 2016, aanslagen Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni