Meer dan vijftig studenten en docenten Erasmushogeschool springen bij in UZ Brussel

© UZ Brussel

Het UZ Brussel kan tijdens deze tweede coronagolf rekenen op de hulp van meer dan vijftig studenten en docenten van de Erasmushogeschool Brussel (EhB). Ze bieden hun diensten als vrijwilliger aan nu de druk op de ziekenhuizen toeneemt.

De EhB lanceerde begin deze week, op vraag van het UZ Brussel, een oproep bij alle studenten en docenten van haar gezondheidsopleidingen om zich als vrijwilliger aan te melden bij het universitair ziekenhuis. Vanuit de opleidingen Verpleegkunde, Vroedkunde, Biomedische Laboratoriumtechnologie en Voedings- en Dieetkunde gaven meer dan vijftig personen hier gehoor aan. Om zeer binnenkort, in de herfstvakantie, al te kunnen bijspringen, engageren veel studenten zich om hun geplande stage vroeger aan te vatten.

"We hebben naast een onderwijsopdracht ook een belangrijke maatschappelijke taak en willen daarom onze stagepartners en in het bijzonder het UZ Brussel ondersteunen in deze zeer moeilijke periode. We zijn enorm trots op onze studenten en docenten", zegt Ann Brusseel, algemeen directeur van de EhB.

De studenten en docenten gaan op verscheidene afdelingen vrijwillig een functie invullen. De verpleegkundigen gaan aan de slag als "buddy" op COVID-19-afdelingen of als vervanger op een andere afdeling. Studenten Voedings- en Dieetkunde helpen in het ziekenhuis met de maaltijdbedeling en studenten Biomedische Laboratoriumtechnologie assisteren in het labo.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?