Meer Nederlands bij ticketverkoop Couleur Café

© Tina Herbots

Twee derde van de bezoekers gebruikt het Nederlands bij de online aankoop van tickets, een stijging van tien procent in vergelijking met het jaar ervoor. Volgens organisator Irene Rossi stijgt het aantal Nederlandstalige bezoekers al enkele jaren.

Het gebruik van het Nederlands bij de online-aankoop van tickets steeg in 2017 tot 65 procent, tien procent meer dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit een antwoord van minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) op een vraag van Vlaams parlementslid Joris Pochet (CD&V).

Volgens organisator Irene Rossi vinden meer Vlamingen de weg naar Couleur Café. "Die stijging is al een paar jaar bezig", zegt Rossi aan BRUZZ. "In het begin kwam de helft nog uit Brussel. Nu is dat minder dan een derde. Meer dan de helft komt uit Vlaanderen."

"Dat komt enerzijds door onze Nederlandstalige mediapartners, anderzijds door onze camping, die veel Vlamingen aantrekt. Vorig jaar kwam daar nog eens bij dat de nieuwe locatie, het Ossegempark, dichter bij Vlaanderen ligt."

Toch bleef de verdeling tussen de bezoekers uit de verschillende regio's de afgelopen twee jaar stabiel: 30 procent uit Brussel, 55 procent uit Vlaanderen en 15 procent uit Wallonië. Het is dus niet zo dat een toename van Vlaamse bezoekers de recente stijging verklaart van het aantal gebruikers dat in het Nederlands een ticket bestelt. Wat dan wel, is niet bekend.

In 2016 -  het jaar van de aanslagen - vonden 'slechts' 48.000 bezoekers de weg naar Couleur Café, dat toen nog op Thurn & Taxis doorging. In 2017 verhuisde het festival naar het Ossegempark, bij het Atomium. Toen kwamen 60.000 festivalgangers opdagen.

De Stad Brussel gaat in principe akkoord om het volgende festival opnieuw in Ossegempark te laten doorgaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?