1807 Met de fiets naar Marokko Foyer Idriss zw

Met de fiets naar Marokko: Idriss M'Rabet (18)

Ellen Debackere
© BRUZZ
08/07/2022

Idriss M'Rabet (18) is een van de twaalf jongeren die deze zomer met de fiets naar Marokko trekt, samen met Foyer vzw. "Mijn papa wil ook mee."

Idriss twijfelde geen seconde om deel te nemen aan de fietsreis naar Marokko. De jonge Molenbekenaar is het gewend om met zijn fiets naar school te gaan en heeft een prima conditie. “Bovendien had ik eigenlijk niets te doen deze zomer. Ik had al deelgenomen aan de fietstocht naar de Ardennen. En dit project klinkt ook heel interessant.”

Hoewel Idriss elk jaar naar Marokko reist, wachten daar nieuwe avonturen op hem. “Ik ben altijd enkel in Tanger geweest. Voor de rest heb ik nog niet veel gezien, dus ik ben wel benieuwd. De warmte in het zuiden van Frankrijk schrikt mij het meest af, maar voor de rest zie ik het wel zitten.”

De familie van Idriss is trots op wat hij zal presteren. “Ik denk niet dat ik ze heel erg zal missen, want in augustus zie ik ze al terug (lacht). Mijn kleine zus vroeg ook al waarom ik niet wat langer wegbleef. Mijn papa vindt het idee zo tof dat hij ook zelf wou deelnemen, maar hij is te oud. Allez, ik denk dat hij het wel zou kunnen, maar dit is natuurlijk een reis voor jongeren.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni