1807 Met de fiets naar Marokko Foyer Sabrine zw

Met de fiets naar Marokko: Sabrine Bootia (24)

Ellen Debackere
© BRUZZ
08/07/2022

Sabrine Bootia (24) is een van de twaalf jongeren die deze zomer met de fiets naar Marokko trekt, samen met Foyer vzw. "Ik heb goed getraind, maar ben wel wat bang voor de hellingen."

Sabrine leeft al haar hele leven in Sint-Jans-Molenbeek en rondde zopas haar bachelor sociaal werk af. Volgend academiejaar start ze aan een masteropleiding aan de ULB. Al twee jaar is ze lid van Foyer: vooral de activiteiten en de projecten die er georganiseerd worden, spraken haar aan. “Aan deze fietsreis doe ik vooral mee voor de uitdaging. Ik heb er goed voor getraind. Maar ik moet toegeven dat ik lang getwijfeld heb. Uiteindelijk zijn het de opvoeders van de Foyer die me overtuigd hebben om deel te nemen.”

Voor Sabrine is het niet de eerste keer dat ze naar Marokko trekt. “Ik ga er elke zomer heen, maar het is wel de eerste keer dat ik naar deze regio in Marokko trek. In Tanger zullen we niet enkel fietsen, maar ook duiken en deelnemen aan een lokaal project.”

Vooral de steile hellingen in het zuiden van Frankrijk schrikken Sabrine af. “Daar ben ik het meest bang voor: we moeten in die streek heel wat kilometers bergop fietsen. Ik denk dat we blij zullen zijn als we op de boot zitten. Ook zullen we gedurende een maand moeten samenleven. Ik hoop dat het lukt.”

Sabrines familie is erg trots op haar, geeft ze aan. “Tegelijkertijd manen ze me wel aan om voorzichtig te zijn. Maar dat is normaal natuurlijk. Bovendien vind ik dit een goed initiatief om een andere kant van Molenbeek te tonen. Mensen kennen Molenbeek enkel van de negatieve zaken: over de goede dingen wordt zelden gebabbeld. Ik hoop dat ze ook over dit positieve project in de media zullen spreken.”


Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni