1807 Met de fiets naar Marokko Foyer Suleyman zw

Met de fiets naar Marokko: Süleyman Kaymakcalan (20)

Ellen Debackere
© BRUZZ
08/07/2022

Süleyman Kaymakcalan (20) is een van de twaalf jongeren die deze zomer met de fiets naar Marokko trekt, samen met Foyer vzw. "Dit project creëert een beter imago voor Molenbeek"

Molenbekenaar Süleyman sloot zo'n drie of vier jaar geleden aan bij Foyer. “In het begin was dat vooral om te studeren. Bij Foyer hebben ze een eigen klas en ik kan hier beter studeren dan thuis waar er een tv en andere verleidingen zijn.” Vandaag is Süleyman net klaar met zijn middelbare school en twijfelt hij nog over zijn volgende stappen. “Ofwel ga ik voor industrieel ingenieur studeren, ofwel ga ik werken. Bij de MIVB of zo.”

Süleyman is ervan overtuigd dat Molenbeek, waar hij altijd al woonde, veel meer positieve projecten mag tellen. “Er mogen er zoveel zijn tot mensen van buiten Molenbeek beseffen dat het er hier anders aan toegaat dan dat ze altijd in het nieuws zien. Die schietpartijen geven een slecht imago aan onze gemeente – en hetzelfde geldt voor het terrorisme. We hebben altijd al met dat imago moeten worstelen – ik heb dat niet weten veranderen sinds ik er ben. Maar het idee waarbij we in dertig dagen naar Marokko fietsen, creëert een beter imago. Het toont dat wij jongeren met een doel zijn.”

Süleyman nam eerder al deel aan de fietstochten naar Amsterdam en Oostende: Marokko is voor hem de volgende uitdaging in het lijstje. “Voor mij is het de allereerste keer dat ik naar Marokko ga. Ik hoop vooral een nieuwe cultuur en een nieuw continent te ontdekken.” Bang is Süleyman niet, hij is het gewend om te fietsen. “Maar het zal wel een uitdaging worden om elke dag de motivatie te vinden om op onze fiets te klimmen.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni