Met Google Streetview tussen de dinosaurussen 

© Google Arts & Culture

Vanaf vandaag kan je virtueel wandelen door de gangen van het Brussels Museum voor Natuurwetenschappen. Op het Google Arts & Culture-platform zijn er ook vier expo's van het museum te zien.

Google werkt samen met natuurwetenschappelijke musea van over de hele wereld om hun verzamelingen online te tonen. Zowel via Streetview, foto's in hoge resolutie, thematische expo's als virtual reality.  

Op het Google Arts & Culture-platform kan je online kuieren door de vaste zalen van het Museum voor Natuurwetenschappen. En dat op dezelfde manier als je de straten van Brussel met Streetview zou verkennen.

Er zijn ook vier exposities te zien in de vorm van doorscrolbare tekst en foto's: ‘Verleden, heden en toekomst: de wonderen van de evolutie’, ‘De Iguanodons van Bernissart’, ‘Van Sahelanthropus tot Homo sapiens: hoe zagen onze voorouders eruit?’ en ‘Onze 250 jaar natuurwetenschappen’. 

Daarnaast staan er gedetailleerde foto's van 200 specimens online. 

"Via Google Arts & Culture zouden we meer mensen moeten bereiken dan degenen die ons al kennen," zegt museumdirecteur Camille Pisani. Zij hoopt zo meer mensen naar het museum te lokken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?