Metro rijdt vos omver

Een metrostel van de MIVB heeft op donderdag 2 februari een vos doodgereden ter hoogte van het metrostation Bockstael in Laken. Zo'n incident is veeleer uitzonderlijk.

Het incident deed zich voor omstreeks 20 uur. "Een bestuurder merkte een niet-geïdentificeerd voorwerp op op de sporen. De bestuurder van het volgende metrostel zag dat het een vos was," legt MIVB-woordvoerster Ann Van hamme uit aan brusselnieuws.be. "De veiligheidsdiensten van de MIVB zijn dan ter plaatse gegaan om te bevestigen dat het om een vos ging." Het metroverkeer heeft nooit stilgelegen.

De MIVB heeft vervolgens de hulp ingeroepen van dierenbeschermingsvereniging Veeweyde. "Na een half uur is de vos overleden," zegt verantwoordelijke Dominique Hoste aan brusselnieuws.be.

"Meestal komen de vossen de metrotunnels binnen via de spoorwegen of via een gat in een omheining," vertelt de MIVB-woordvoerster. "In de winter zoeken ze blijkbaar de warmte op. De stations Hankar en rond het Jubelpark (Schuman en Merode) zijn de meest geliefde voor de vossen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?