Minder katholieken, maar meer kerkgangers in Brussel

© brusselnieuws.be
25/01/2010
Brussel telt met 39 procent beduidend minder katholieken dan de andere gewesten maar ze brengen hun geloof wel meer in de praktijk.

Volgens een peiling uitgevoerd in opdracht van Le Soir noemt ongeveer 60 procent van de Belgen zich vandaag katholiek. In Brussel is dat slechts 39 procent.

Katholieken uit de hoofdstad gaan echter vaker naar de kerk. 15 procent van de Brusselaars gaat nog wekelijks naar mis. In Vlaanderen en Wallonië is dat respectievelijk 13 en 10 procent. Brusselse katholieken gaan ook vaker ter communie en te biecht.

De helft van de Vlamingen en 44 procent van de Walen gaat nooit biechten. In Brussel is dat maar een op vier. 8 procent van de Brusselse katholieken gaat zelfs wekelijks biechten. In Vlaanderen en Wallonië is dat respectievelijk 0 en 6 procent.

Meer diversiteit
In Brussel wonen procentueel ook meer ongelovigen dan in de andere gewesten: 38 procent tegenover 29 in Vlaanderen en 31 in Wallonië.

Daarnaast vertoont het Hoofdstedelijk Gewest vooral meer religieuze diversiteit. 15 procent van de inwoners noemt zich moslim. In de andere gewesten is dat 3 procent. Brussel telt ook veruit de meeste joden (3 procent) en protestanten (4 procent).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie