De groep bouwde soortgelijke barakken op het terrein (archiefbeeld).

Mini-sloppenwijk in Schaarbeek

VT
© BRUZZ
15/04/2018
Updated: 16/04/2018 10.48u

In Schaarbeek staan er op een verlaten terrein vlak bij het Noord-station sinds enkele maanden een tiental houten hutjes. De constructies werden gebouwd door een groep Roemenen, die er ook wonen. De gemeente laat weten dat ze aan de eigenaar van het terrein gevraagd heeft de site vrij te maken.

De groep bestaat uit een dertigtal Roemenen en heeft zich vlak naast het gebouw van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten geïnstalleerd op een verlaten privéterrein. Er wonen zowel mannen, vrouwen als jonge kinderen. Er zou een gebouw met achttien appartementen komen, maar de eigenaar wacht nog op een vergunning (lees verder onder de afbeelding).

Roemenen hutjes barakken VVSG

De groep heeft zich op dit verlaten terrein naast het gebouw van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten geïnstalleerd. Fotografen waren niet welkom.

De bewoners willen zelf niet veel kwijt aan ons, maar benadrukken dat zowel de gemeente, de politie als de eigenaar van het terrein op de hoogte zijn van hun verblijf.

De politie van zone Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node) bevestigt dat zij en de eigenaar weet hebben van de situatie.

'Gevraagd terrein vrij te maken'

Burgemeester van Schaarbeek Bernard Clerfayt (Défi) weten dat de gemeente al klachten heeft binnengekregen van buurtbewoners. "De gemeente kan echter niet tussenkomen, omdat het om een privé-terrein gaat," zegt hij aan BRUZZ. "We hebben wel aan de eigenaar gevraagd zijn terrein proper te houden en vrij te maken.”

Volgens Clerfayt is het mogelijk dat, als de eigenaar van de site niet ingrijpt, de groep er nog enkele maanden zal blijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni