| Mist

De dag start op veel plaatsen nevelig of mistig: ook Brussel is gehuld in een mistgordijn. Het KMI meldt dat het opnieuw een veelal grijze dag wordt, maar in het uiterste zuiden van het land kunnen er in de loop van de dag soms brede opklaringen verschijnen.

Vrijdagavond en -nacht blijft het zwaarbewolkt, maar overwegend droog met hier en daar wat nevel of mist. De minima liggen tussen 3 en 7 graden en de zwakke noordoostenwind wordt soms matig in het tweede deel van de nacht. Aan zee waait een matige oostnoordoostenwind.

Ook de komende dagen laat de zon zich amper zien. Zaterdag blijft het zwaarbewolkt met mogelijk een spatje motregen en soms slechte zichtbaarheden. Later op de dag vergroot de kans op enkele opklaringen over het uiterste zuiden van het land.

Zondag verloopt opnieuw grijs met soms wat motregen. Toch blijft het op vele plaatsen droog. Maandag start grijs met lokaal nog wat lichte regen en in de Ardennen eventueel enkele vlokjes sneeuw.

Later verschijnen er geleidelijk opklaringen vanaf het noordoosten. Het is kouder met maxima rond 1 of 2 graden in de Hoge Venen tot 6 of 7 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig, eerst uit het noorden tot noordoosten en later uit het oosten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni