MIVB-agent werkonbekwaam na vechtpartij

© Heleen Rodiers
Een veiligheidsagent van de MIVB is zondagavond afgevoerd naar het ziekenhuis na een vechtpartij met een groep jongeren. Daardoor werd er even niet gewerkt bij de veiligheidsdienst. Er werd gevreesd voor een staking op maandagmorgen, maar het openbaar vervoer rijdt volgens het boekje.

De feiten speelden zich rond 20.30 uur af in metrostation Simonis. Veiligheidsagenten van de MIVB waren opgeroepen omdat een zwangere vrouw er onwel geworden was. "Er stond nogal veel volk in het metrostation, en blijkbaar werd er ook gerookt," zegt MIVB- woordvoerder Guy Sablon. "Omstaanders hebben de vrouw dan op het perron geholpen en de veiligheidsdienst geroepen.

Toen de agenten een groep van een dertigtal jongeren vroegen om weg te gaan om de vrouw wat ruimte te geven, ontstond er heibel. "Een van de agenten kreeg rake klappen."

Enkele minuten later keerden een paar jongeren nog terug, gewapend met een zwaard. Ze hadden ook een pitbull bij zich. De politie pakte drie mensen op.

De gewonde veiligheidsagent kon na verzorging het ziekenhuis verlaten. Hij is drie dagen werkonbekwaam.

Later op de avond werd op de lijn 53 ter hoogte van de halte Zavelput een bus bekogeld met een steen. Daarbij vielen geen gewonden. De bus raakte wel beschadigd en de chauffeur moest vervangen worden.

Parket vraagt aanhouding
Het parket van Brussel vraagt ondertussen de aanhouding van een meerderjarige dader van de agressie tegen de veiligheidsagent. De onderzoeksrechter moet hierover beslissen. Er werd ook een minderjarige opgepakt, over zijn verhoor is nog niks vrijgegeven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?