MIVB-chauffeur is tweede besmette personeelslid

© PhotoNews
Updated: 17-03-2020 - 08:52

Een chauffeur van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB heeft positief getest op het nieuwe coronavirus. Dat bevestigt de MIVB maandag. "Zijn laatste prestatie dateert van 7 maart. Personeelsleden die met hem in contact stonden, zijn ingelicht", klinkt het. In totaal zijn momenteel twee personeelsleden bij de MIVB besmet.

Volgens de MIVB-woordvoerster Cindy Arents moeten reizigers zich geen zorgen maken. "Er moet een nauw contact zijn om eventueel besmet te geraken. En het raam dat tussen de chauffeur en de reizigers staat, beperkt dat risico."

De MIVB geeft vooralsnog geen details over de stelplaats van de chauffeur, maar volgens La Capitale werkt de man vanuit stelplaats Klein Eiland in Anderlecht. Hij is momenteel opgenomen in het ziekenhuis, zijn toestand is stabiel.

Tweede besmetting

De buschauffeur is het tweede besmette personeelslid van de Brusselse openbaar vervoersmaatschappij. Op 10 maart raakte namelijk al bekend dat ook een medewerker die in de kantoren van Brussel Noord werkt, maar niet in contact komt met het publiek, besmet raakte. Over zijn gezondheidstoestand communiceert de MIVB voorlopig niet.

Sinds vrijdag gelden nieuwe voorzorgsmaatregelen tegen het nieuwe coronavirus bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij. Zo moeten reizigers achteraan opstappen en worden er geen tickets meer aan boord verkocht. Het aanbod van bus, tram en metro in de hoofdstad blijft vooralsnog ongewijzigd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?