MIVB hervat volledige aanbod voor nieuwe schooljaar

© Belgaimage
| MIVB-busreizigers stappen af aan halte Simonis.

De bussen, trams en metro's van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB rijden vanaf maandag, daags voor de start van het nieuwe schooljaar, weer volgens het volledige rijschema. Tijdens de zomervakantie registreerde de maatschappij twee derde van het aantal ritten van vorige zomer.

"Na de aanpassingen door de coronacrisis en daarna de schoolvakantie, herneemt de MIVB 100 procent vanaf 31 augustus", zo kondigt de maatschappij dinsdag aan in een persbericht. Het normale rijschema werd in maart onderbroken door de coronalockdown. Er kwam toen een beperkte dienstregeling, met focus op essentiële verplaatsingen. Die werd gaandeweg versterkt, maar mede door de traditioneel beperktere zomerdienstregeling kwam het nog niet tot een volledige hervatting.

Die volgt dus op 31 augustus. Ook het nachtnet (Noctis) zal dan hervatten, maar met de laatste vertrekken vanuit het centrum van Brussel tussen 1.00 en 1.30 uur 's nachts (in plaats van 3.00 uur).

Tijdens de zomermaanden telde de MIVB ongeveer 65 procent van het normale aantal ritten. De scholen openen volgende week wel de deuren, maar de overheid raadt nog altijd thuiswerk aan. "We verwachten daarom nog niet dat de rittenaantallen meteen op hetzelfde niveau zullen komen als voor de aanvang van de crisis", aldus de Brusselse openbaarvervoermaatschappij.

Zij wijst nog op enkele wijzigingen vanaf maandag, zoals betere frequenties op zondagnamiddag op de lijnen 34 en 60, bijkomende vertrekken 's ochtends op weekdagen op de lijnen 47, 56 en 88, trajectwijzigingen op de lijnen 13, 88 en 98 en de omlegging van lijn 51.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?