MIVB op zoek naar geliefden afgeschafte halte Hansen-Soulie

© google

Sinds 31 augustus stoppen de trams 7 en 25 niet meer aan de halte Hansen-Soulie in Etterbeek. Maar voor één koppel had die halte net een heel speciale betekenis. De MIVB wil het koppel het naambordje van de afgeschafte halte schenken, maar is op zoek naar hun contactgegevens.

De halte Hansen-Soulie, genoemd naar de vlakbij gelegen straat, werd vorige maand afgeschaft om de commerciële snelheid van de lijnen 7 en 25 te kunnen verhogen.

Door de verplaatsing van de halte Arsenaal lag de minder gefrequenteerde stop Hansen-Soulie op minder dan 400 meter daarvan. Bovendien ligt de halte Pétillon nog dichterbij. Na het schrappen van Hansen-Soulie liggen Arsenaal en Pétillon op goed 500 meter van elkaar, wat de gemiddelde afstand tussen MIVB-haltes (430 meter) benadert.

Eén koppel betreurt de afschaffing echter om sentimentele redenen, en dat lieten ze de MIVB begin september ook weten. Valérie en Karim wisselden op 19 november vorig jaar rond half twaalf ‘s avonds hun allereerste kus uit aan de halte Hansen-Soulie.

“Liefde is ook verankerd in het verleden, in een precies en identificeerbaar decor”, schrijft het koppel in hun brief. “Wij zullen deze tramhalte nooit vergeten. Omdat we niet rancuneus zijn zullen we de 7 blijven nemen om elkaar te zien, maar we zullen voor altijd nostalgisch blijven naar Hansen-Soulie.”

Anonieme brief
De MIVB-klantendienst werd geraakt door de brief en besloot het originele haltenaambordje cadeau te doen aan het koppel. Klein probleem is dat die hun brief enkel met hun voornaam ondertekend hebben. Doet dit verhaal bij u een belletje rinkelen, dan zou de MIVB dus graag van u horen.

Naast de afschaffing van Hansen-Soulie denkt de MIVB ook na over een opheffing van de halte Roffiaen, die op dezelfde lijn ligt. Na de verplaatsing van de halte Buyl zullen die beide stops ook erg dicht bij elkaar liggen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?