MIVB is overheidsinstelling van het jaar in Brussel

© Wiki

Tijdens een verkiezing georganiseerd door consultancybedrijf Ernst & Young, de krant De Tijd en BNP Paribas is de MIVB donderdagavond uitgeroepen tot overheidsinstelling van het jaar in het Brussels gewest.

Het is de eerste keer dat de prijs wordt uitgereikt. De laureaten zijn bedrijven uit de openbare sector die zich onderscheiden op het vlak van klantgerichtheid, efficiëntie, innovatie, doeltreffendheid en strategie, naar analogie met de prijs Onderneming van het jaar die al sinds 1995 bestaat.

De jury onder leiding van VBO-voorzitter Pierre-Alain De Smedt prees de Brusselse vervoersmaatschappij omdat die erin slaagde om de dienstverlening te verbeteren terwijl het reizigersaantal spectaculair groeide.

Op tien jaar tijd is het aantal ritten met 61 procent gestegen. Tegelijk werd fors geïnvesteerd in nieuwe voertuigen en betere reizigersinformatie. Het personeelsbestand groeide tot meer dan 7.200. Daarmee is de MIVB de grootste werkgever van het hoofdstedelijk gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?