MIVB vraagt reizigers om voorzichtigheid in metro

De MIVB vraagt aan de reizigers om de veiligheidsvoorschriften in de metro te respecteren. Dinsdag stierf een vrouw van 83 in het metrostation de Brouckère nadat ze werd meegesleurd toen haar jas klem raakte tussen de deur. Volgens de MIVB was de vrouw onvoorzichtig en had het geluidssignaal bij het sluiten van de deuren genegeerd.

De vrouw raakte met haar jas tussen de deuren van een metrostel en werd enkele meters meegesleurd, viel vervolgens op de sporen en stierf nadien. Een getuige zei dat passagiers aan het noodalarm trokken, maar de chauffeur deed niets. De metro was al in de tunnel, en veiligheidsvoorschriften zeggen dat een metro nooit mag stoppen in een tunnel.

Op bepaalde punten van de deuren zijn er detectoren. Als die een hand of een voet detecteren gaan de deuren niet hermetisch sluiten en gaan die automatisch weer open. En de bestuurder kan niet vertrekken voor alle deuren hermetisch gesloten zijn. Maar het detectiesysteem reageert pas wanneer iets met de dikte van een voet tussen de deuren zit.

Het detectiesysteem scherper afstellen, is onmogelijk volgens de MIVB. Maar als de reizigers de veiligheidsvoorschriften naleven, kan er niets gebeuren volgens de vervoersmaatschappij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?