MIVB wil met nieuwe campagne (nog) meer vrouwen aantrekken

Met 9,78% oogt het aandeel vrouwen binnen het personeelsbestand van de MIVB niet bijzonder groot. Daarom lanceert de Brusselse vervoersmaatschappij in de week van Internationale Vrouwendag een nieuwe campagne.

Twee jaar geleden kwam de MIVB met het heuglijke nieuws dat vrouwelijke kandidaten steeds vaker de Brusselse vervoersmaatschappij als werkgever overwogen. Vandaag bestaat 9,78% van de werknemers uit vrouwen, maar dat vindt de MIVB nog veel te weinig.

“Bij de MIVB vragen we niet liever dan dat we vrouwen kunnen aanwerven, maar dan moeten ze natuurlijk eerst solliciteren. Daarom voeren we al enkele jaren campagnes, zodat ze de Brusselse vervoersmaatschappij ook zien als een mogelijke werkgever waarvoor ze echt gericht kiezen”, aldus Johan Claes, brand manager bij de MIVB.

Internationale Vrouwendag op 8 maart is een ideaal moment om de nieuwe rekruteringscampagne die deze week van start gaat extra in de verf te zetten. Medewerkers komen centraal op affiches te staan en er zullen ook portretten verschijnen van vrouwelijke MIVB’ers in de gespecialiseerde pers. Daarnaast komen er ook gerichte acties via sociale media.

Minister Smet steunt initiatief
Ook minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) steunt de zoektocht naar vrouwen van de MIVB. “Meer vrouwen een plaats geven binnen de MIVB is een doelstelling die me nauw aan het hart ligt.”

“De afgelopen weken ontmoette ik dames die verschillende beroepen uitoefenen bij de MIVB. De motivatie waarmee ze dat deden en de voldoening die ze eruit haalden, maakte een diepe indruk op mij. Ze willen niets liever dan vergezeld te worden door andere vrouwelijke collega’s en dan moeten we daar gehoor aan geven.”

“Ik heb de MIVB dan ook aangemoedigd om maatregelen in die richting te nemen. Bovendien vind ik het belangrijk dat het personeelsbestand van de Brusselse vervoersmaatschappij een afspiegeling vormt van de samenleving", zo besluit minister Smet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?