MIVB zet medewerksters in kijker op nieuwe blog

© MIVB

Naar aanleiding van internationale vrouwendag zet de MIVB deze week haar vrouwelijke medewerkers in de kijker. Hun portretten staan op de nieuwe blog 'MIVB Stories' van de vervoersmaatschappij. "We willen de menselijke kant van de MIVB laten zien."

De geportretteerde vrouwen oefenen allemaal een beroep uit dat als ‘mannelijk’ wordt gezien. “Zo kunnen ze de clichés van typische mannenberoepen meteen naar de geschiedenisboeken kunnen verwijzen”, zegt de MIVB.

De portretten worden gedurende de rest van de week gepost op een nieuwe blog: mivbstories.be. Die moet uitleg over de werking van de MIVB verschaffen en een blik achter de schermen geven. “We zijn sinds enige tijd actief op sociale media, maar daar heb je niet altijd de ruimte om het hele verhaal mee te geven”, zegt woordvoerster An Van hamme. “Als onze klantendienst bijvoorbeeld over een bepaald onderwerp veel vragen krijgt, kunnen we op onze blog daarover uitleg kwijt. We kunnen er ook context en achtergrond geven."

Menselijke kant
De MIVB wil via de blog ook zijn menselijke kant laten zien. "We hebben soms nog het imago een afstandelijk bedrijf te zijn dat in een ivoren toren netplannen uittekent", klinkt het. "Via de blog kunnen we laten zien dat hier mensen werken. Als je ziet wat onze chauffeurs soms op sociale media over zich heen krijgen, terwijl zij ook maar gewone mensen met een gezin zijn."

De vervoersmaatschappij zal de blog ook gebruiken voor zaken waarmee ze niet op haar eigen website terecht kan. "De toon zal wat ludieker zijn", klinkt het. "Onze website wordt toch vooral gebruikt om praktische info op te zoeken, zoals dienstregelingen en lijnschema's. Een blog is ook flexibeler. Zo zullen we ons kunnen richten tot een bepaalde taalgroep, bijvoorbeeld als het gaat over onze samenwerking met FM Brussel. Al zal 98 procent van de blog uiteraard wel vertaald worden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?