Moeder Lambic zet samenwerking met Brasserie de la Senne stop

© Saskia Vanderstichele

Er vloeit binnenkort geen Zinnebir meer in de café's van Moeder Lambic. Het populaire biercafé zet na elf jaar een punt achter de samenwerking met Brasserie de la Senne. 'Beetje bij beetje zijn we tot louter een klantnummer gedegradeerd.'

"Na elf jaar samenwerken met Brasserie de la Senne hebben we de beslissing genomen om niet meer samen te werken vanaf het moment dat onze huidige stock is uitgeput", zo deelt het café mee op haar Facebookpagina.

"De drie laatste jaren is de menselijke band tussen ons beetje bij beetje verdwenen en zijn we tot louter een klantnummer (voor hen, nvdr) gedegradeerd", klinkt het ietwat teleurgesteld bij uitbaters Andy, Marc en Noé.

Ze benadrukken wel dat er 'geen oorlog' met Brasserie de la Senne is en wensen de Brasserie een "goede toekomst".

Moeder Lambic heeft twee Brusselse vestigingen: vlakbij het stadhuis van Sint-Gillis en aan het Fontainasplein in de Anneessens-wijk in het centrum van Brussel. Het café vaart een alternatief commerciële koers. Het weert Coca-Cola en industriële bieren uit zijn gamma en mikt op streekproducten.

Brasserie de la Senne is een snel groeiende brouwerij die volgend jaar naar Thurn & Taxis verhuist en onder meer Zinnebir, Stouterik en Taras Boulba brouwt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?