Mogelijke poging tot aanslag in café Belga

Een man heeft dinsdagavond bij café Belga op het Elsense Flageyplein een rugzak afgezet, die enkele ogenblikken later ontplofte, zonder daarbij schade te veroorzaken. Het parket onderzoekt de zaak.

Dat meldt de krant La Dernière Heure.

‘De man is het café binnengewandeld met een rugzak, heeft die op de grond gezet en is daarna weer buitengewandeld”, zegt woordvoerster Rym Kechiche van het Brusselse parket aan brusselnieuws.be.

“Even later was er een kleine ontploffing in de rugzak zelf, zelfs zonder vlammen. Die heeft geen enkele schade veroorzaakt. Of het een poging tot aanslag was, moet nog blijken. De man is daarop opnieuw binnengekomen en heeft zijn rugzak weer opgepikt.”

De politie Brussel Hoofdstad-Elsene heeft de getuigen verhoord en de sporen onderzocht. De zaak is daarna doorgegeven aan het parket. Volgens La DH zouden de antiterreurdiensten ook betrokken zijn. De lokale politie zou sindsdien 's avonds patrouilleren rond de bar.

Noch de politie noch het parket wil voorlopig verder nog iets kwijt. “Het onderzoek is lopende”, zegt parketwoordvoerster Rym Kechiche. Ook de directie van café Belga wou niets kwijt aan La DH.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?