Moldavische beroepsontvoerder opgepakt in Jette

De federale politie heeft in Jette een Moldavische huurmoordenaar gearresteerd. De man wordt er van verdacht lid te zijn van een criminele bende die actief was in Moldavië en Oekraïne en verschillende ontvoeringen op zijn actief heeft.

De 42-jarige Moldaviër stond al enige tijd internationaal geseind voor zijn aandeel in de bende en werd door het Fugitive Active Search Team (FAST) in Jette gearresteerd. Hij woonde er samen met zijn vrouw en probeerde er een eigen zaak op te starten.

De man zou lid zijn van een criminele organisatie die tussen 1999 en 2007 verschillende huurmoorden in Oekraïne en Moldavië pleegden. Ze ontvoerde voornamelijk rijke Oekraïers om vervolgens geld af te persen bij de familie. Als het losgeld er niet tijdig kwam, werd de gijzelaar omgebracht. Op die manier maakte de bende een van haar slachtoffers maar liefst 1,5 miljoen Amerikaanse dollar afhandig, een ander slachtoffer werd voor 1 miljoen dollar afgeperst.

De man werd opgepakt en zit nu vast in de gevangenis van Vorst waar hij op zijn uitlevering wacht. Hij riskeert een gevangenisstraf van 25 jaar in Moldavië.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?