Molenbeek zoekt jobstudenten om wanbetalers uit huis te zetten

Op de website van de gemeente Molenbeek stond woensdagochtend een bizarre werkaanbieding: er werden studenten gezocht om te helpen bij de uithuiszetting van wanbetalers. Intussen werd de vacature van de site gehaald. “Ik heb de indruk dat er gewoon niet is nagedacht over de vacature”, aldus gemeenteraadslid Karim Majoros (Ecolo).

Op de website van het gemeentebestuur van Sint-Jans-Molenbeek stond woensdagochtend een ietwat bizarre werkaanbieding. Op het eerste gezicht leek er niets vreemds aan: er werden jobstudenten gezocht om in de maand augustus te helpen met verhuizen binnen de dienst Gebouwen. Maar als je de gedetailleerde werkomschrijving las, ging het om een vacature waarbij de gemeente op zoek was naar studenten om te helpen bij de uithuiszetting van niet-betalende sociale huurders. Zo vertelde Ecolo-gemeenteraadslid Karim Majoros aan La Capitale.

Ook aan BRUZZ vertelt Majoros dat hij verbaasd was toen hij de aanbieding zag. Hij nam een screenshot van de vacature en postte die op zijn Facebookpagina, waarop veel verontwaardigde reacties volgden.

“Het gemeentebestuur van Molenbeek rekruteert vaker studenten tijdens de vakantie, maar ik snap niet dat ze studenten vragen zonder een gepaste opleiding om te werken in een complexe situatie met een grote emotionele last", zegt hij. "Het gaat vaak over families en alleenstaande vrouwen met kinderen die hun thuis moeten verlaten. Dat zijn situaties waarvoor een opleiding nodig is om te kunnen omgaan met agressie. Studenten zijn een jong en kwetsbaar publiek. Ik heb de indruk dat er gewoon niet is nagedacht over de vacature.”

Intussen is de werkaanbieding verdwenen van de website van het gemeentebestuur. “Ik ben er zelf nog niet van op de hoogte, maar dat wil zeggen dat mijn actie iets heeft opgeleverd. Er zijn genoeg andere jobs die studenten kunnen invullen”, vertelt Majoros. Een reactie van de gemeente blijft voorlopig uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?