Molenbekenaar aan hoofd van Yves Saint Laurent

© brusselnieuws.be
05/04/2016

De Brusselse modeontwerper Anthony Vaccarello (33) heeft zijn ontslag gegeven bij Versace, om creatief directeur te worden bij het Franse modehuis Yves Saint Laurent.

De Belgisch-Italiaanse ontwerper, met roots in Molenbeek, studeerde aan La Cambre en werkte vervolgens twee jaar voor Karl Lagerfeld als bontontwerper. In 2009 richtte hij zijn eigen label op. Sexy zwarte jurken waren toen al te vinden in elke collectie.

Vier jaar later werd hij door Donatella Versace eigenhandig uit Sint-Gillis weggeplukt om voor haar een capsulecollectie te ontwerpen. Twee jaar later nam hij de leiding al in handen van Versus, het tweede merk van Versace. De geruchten hingen al een tijdje in de lucht, maar maandag kondigde de nog altijd maar 33-jarige ontwerper aan dat hij overstapte naar Yves Saint Laurent, om daar het hele modehuis te gaan leiden.

"Tijdens zijn studie was al duidelijk hoe getalenteerd hij was", zegt onze eigenste modekenner en styliste Linda Van Waesberge in Het Nieuwsblad. "Bij Versace heeft hij getoond dat hij een team kan leiden. Hij kent zijn stiel, en hij is intelligent genoeg om te weten wat in zo'n huis nodig is. Daarom weet ik nu al dat hij heel succesvol gaat zijn."

Vaccarello's visitekaartje: kleding die sexy en cool tegelijk is. "Hij is sexy zonder vulgair te zijn, door heel mooi de vormen van het vrouwelijke lichaam te volgen", zegt Van Waesberge. Onder andere Jennifer Lopez, Gisèle Bündchen en Gwyneth Paltrow verschenen al in een van zijn creaties.

Zijn eerste collectie voor Yves Saint Laurent wordt die voor de lente/zomer 2017, die hij in oktober in Parijs zal voorstellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni