Molenbekenaren delen 700 bloemen uit aan politie

© Saf Wan via Facebook

Een tiental Molenbekenaren heeft zaterdag 700 bloemen uitgedeeld aan politieagenten en militairen in Brussel. De burgers staken de veiligheidsdiensten zo een hart onder de riem na de schietpartij bij Luik, waarbij twee agentes om het leven kwamen.

Molenbekenaar Nicolas Roisin en zijn goede vriend Saf Wan wilden iets concreets doen om de agenten te steunen en lanceerden een oproep via Facebook.

"We wilden iets meer doen dan gewoon onze steun en onze verontwaardiging uiten via de sociale media", legt de organisator uit. "Dan zijn we op het idee gekomen om bloemen uit te delen."

Roisin heeft de 700 bloemen uitgedeeld met een groepje van ongeveer tien Molenbekenaren, in verschillende commissariaten in Brussel en aan politiemensen en militairen op straat. De initiatiefnemers gaven de agenten en militairen ook telkens een applaus.

'Barrières doorbreken'

"Het was ook een manier om enkele mentale, culturele en sociale barrières te doorbreken", zegt Roisin. "Politie tegenover migranten, migranten tegenover autochtonen, jongeren tegenover ouderen, moslims tegenover niet-gelovigen."

"Al die confrontaties hebben geen enkele bestaansreden. We worden uiteindelijk allemaal geraakt door de daden van die criminele psychopaten, welke ideologie zij ook beweren aan te hangen, en we zijn de politie en militairen allemaal dankbaar dat ze zich inzetten voor onze veiligheid en die van onze naasten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?