MolenGeek ontvangt prijs voor digitaal ondernemerschap in Seoul

JP
© BRUZZ
16/11/2017

De oprichter van digitale start-up MolenGeek krijgt de prijs voor beste partner van Samsung. De Koreaanse techgigant reikt elk jaar een prijs uit voor digitaal ondernemerschap met een sociale insteek, en dit jaar komen de Molenbekenaren als beste uit de bus.

Elk jaar reikt de Koreaanse techreus de ‘Global Citizenship Award’ uit. Dit jaar valt de Molenbeekse start-up in de prijzen. “Ze waren heel geïnteresseerd in onze ‘coding school’ waar we jongeren opleiden. Ze geloven, net als wij, dat technologie toegankelijk moet zijn voor iedereen. Dat jongeren zelfs zonder diploma toch kunnen leren programmeren en daarmee een job veiligstellen,” zegt oprichter Ibrahim Ouassari die met mede-oprichtster Julie Foulon in Korea is.

De prijs is in de eerste plaats symbolisch, want er is geen geldbedrag aan gekoppeld. Het gaat om een ‘interne’ prijs – eentje voor de partners van Samsung. Toch is het voor oprichter Ibrahim Ouassari wel degelijk een belangrijk moment. “We ontmoeten hier alle ceo's van Samsung wereldwijd. We hadden vandaag een etentje en sommige mensen hadden zelfs al van ons gehoord,” zegt hij blij. Dat komt goed van pas als de start-up gaat uitbreiden naar de rest van Europa.

MolenGeek uitbreiden naar het buitenland is voorlopig nog toekomstmuziek, want op de eerste plaats komt de nieuwe vestiging in Schaarbeek. In de Ecuries van de Tram opent MolenGeek een tweede coworkingspace met opleidingen voor jongeren. Als die locatie eenmaal op poten staat, willen de ondernemers buiten de grenzen kijken, en naar Italië of Nederland trekken bijvoorbeeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni