Molenwest wordt kinderboerderij

© vzw Samen Voor Morgen

Molenwest Square, een openbare ontmoetingsplek in Molenbeek, wordt tijdens de paasvakantie omgetoverd tot een kinderboerderij met kippen en konijnen. De boerderij komt er op initiatief van vzw Samen Voor Morgen, die naast de farm ook een speelplein op de site installeert.

De kinderen kunnen tijdens de paasvakantie spelen met varkentjes, kalfjes, kippen, konijnen en cavia’s. In totaal komen er 40 dieren op de boerderij. De kinderen kunnen de dieren verzorgen, kammen, voeden en ermee spelen. “Het belangrijkste is dat ze bij ons een leuke namiddag beleven”, zegt Ghizlane Zaid van vzw Samen Voor Morgen.

De tweede week van de vakantie op Molenwest staat volledig in het teken van het Nederlands. Enkel kinderen die naar een Nederlandstalige school gaan zijn dan welkom op de site. Tijdens die week wordt er onder andere voorgelezen door studenten van Odisee. Zo wil Samen Voor Morgen meer oefenkansen creëren buiten de schoolmuren en zorgen dat de kinderen zich op een leuke manier bezighouden met het Nederlands.

Op de site wordt ook een ‘Kotkot’ gebouwd, een woonplek voor kippen en konijnen. Dit kippen-en konijnenhok blijft permanent op Molenwest na de paasvakantie. “Molenwest moet een ontmoetingsplaats zijn voor iedereen, ook kinderen”, aldus Zaid.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?